Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΜΒ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/3 ΣΤΙΣ 11:30ΠΜ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΜΒ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/3 ΣΤΙΣ 11:30ΠΜ
Είναι η πολλοστή  φορά που η δημοτική αρχή καλεί αστυνομικές δυνάμεις και απαγορεύει την είσοδο πολιτών από τα χωριά και την πόλη σε δημοτικό κτήριο. Αυτή την φορά (10/3) στην ΔΕΥΑΜΒ  στον χώρο συνεδρίασης του ΔΣ στη συζήτηση για το νερό. Επιχειρείται με αυτή την πολιτική η παγίωση ενός αντιδημοκρατικού καθεστώτος στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η άσκηση της πολιτικής του δήμαρχου ερήμην των πολιτών και με την αρχή του «αποφασίζω και διατάζω».
Ο αγώνας για το νερό και την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του είναι και αγώνας για τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό καλεί τους πολίτες του Δήμου Βόλου να παραβρεθούν στην συγκέντρωση μπροστά στην ΔΕΥΑΜΒ την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 11:30πμ για να διεκδικήσουμε την παρουσία μας στον χώρο που θα γίνει η συζήτηση για τον κανονισμό της άρδευσης. Η είσοδος στο κτήριο της ΔΕΥΑΜΒ είναι ελεύθερη όχι μόνο στον κόσμο που επισκέπτεται τα ταμεία αλλά και στον κόσμο που θέλει να παρακολουθήσει τις ανοικτές συνεδριάσεις του ΔΣ. Θυμίζουμε ότι η Κίνηση Πολιτών συμμετείχε, ενεργά μάλιστα αφού της δόθηκε ο λόγος, σε αντίστοιχες περιπτώσεις με δεκάδες μέλη της παρόντα σε τουλάχιστον τρεις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ υπό την προηγούμενη διοίκηση, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς φυσικά την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Επειδή από μερίδα του τύπου και από την διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ διοχετεύεται συστηματικά η πληροφορία-λάσπη ότι οι κάτοικοι των χωριών δεν θέλουν να πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια επί Καποδιστριακού μέχρι και την πρώτη χρονιά του Καλλικρατικού Δήμου, πληρώναμε τους λογαριασμούς της άρδευσης στα ταμεία των Δήμων  στον οποίο ανήκε το κάθε χωριό μετά την παραλαβή  του σχετικού ειδοποιητηρίου. Από το 2013 και μετά, δεν έλαβε κανείς ειδοποιητήριο για αποπληρωμή λογαριασμού άρδευσης, με αποκλειστική ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ.
Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι πάντα πληρώναμε ανταποδοτικά τέλη στην κοινότητα ή τον Δήμο και φυσικά θα εξακολουθήσουμε να πληρώνουμε  βάσει ενός κοινά αποδεκτού κανονισμού, στο πλαίσιο όμως του Δήμου Βόλου και ΟΧΙ της ΔΕΥΑΜΒ.
Δεν ΞεΝΕΡΟνουμε και δεν χαλαρώνουμε. Αγωνιζόμαστε για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της άρδευσης και την προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.

Τραμπούκους αποκαλεί τους πολίτες και φωνάζει ΟΠΚΕ να τον προστατέψουν ο δήμαρχος Βόλου (photo & video)


Φαίνεται πως ο δήμαρχος, αφού πρώτα αποκάλεσε περιθωριακούς και μειοψηφίες τις κινήσεις πολιτών με σχετική ανακοίνωση, στην σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, όπου θα συζητιόταν το θέμα της άρδευσης, κάλεσε δυνάμεις της αστυνομίας (ΟΠΚΕ) να περικυκλώσουν το τετράγωνο και να τον “προστατέψουν” από τους “περιθωριακούς”…

 Οι “περιθωριακοί” λοιπόν, ήταν η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό, μέλη των τοπικών συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Βόλου, ο Αντιεξουσιαστικός χώρος, η Ροσινάντε, η Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου, ΕΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ  και πολλοί ακόμη συμπολίτες μας, οι οποίοι είχαν ως αίτημα το θέμα της άρδευσης να μπει σε δημόσια διαβούλευση και ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες, και όχι κεκλεισμένων των θυρών.


Στη συνέχεια, όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας εμπόδιζαν τους πολίτες να εισέλθουν στο κτίριο της ύδρευσης, με μεγάλες πιέσεις και “σπρωξίδια”, έσπασε ο κλοιός των αστυνομικών και οι πολίτες κατευθύνθηκαν στον 3ο όροφο, όπου θα γινόταν η συνεδρίαση.
Ο δήμαρχος όμως είχε ήδη διαφύγει στο ισόγειο και εκεί παρέμεινε για παραπάνω από μία ώρα, μέχρι που εν τέλει μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης, μιάμιση ώρα αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα.
Στη συνέχεια, οι δυνάμεις της αστυνομίας για μια ακόμη φορά εμπόδιζαν τους συγκεντρωμένους πολίτες να εισέλθουν στην αίθουσα της συνεδρίασης και να τοποθετηθούν ανοιχτά επί του θέματος. Αίτημα των πολιτών, ήταν το θέμα να συζητηθεί στο δημαρχείο σε ανοιχτή διαβούλευση, κάτι που μετέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας των Δρόμων Συνεργασίας, Κ. Γαργάλας, χωρίς να γίνει αποδεκτό από το δήμαρχο και τους δημοτικούς του συμβούλους.
Έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης υπήρξε πολλή ένταση μεταξύ των διαμαρτυρόμενων πολιτών και των αστυνομικών, οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως είχαν εντολές να συλλάβουν όλους τους παρευρισκόμενους αν συνέχιζαν να προσπαθούν να εισέλθουν στην αίθουσα, χωρίς όμως να απαντούν στο ερώτημα του ποιος είχε εκδώσει την εν λόγω διαταγή.
Οι συγκεντρωμένοι για μια ακόμη φορά με ασφυκτικές πιέσεις άρχισαν να σπρώχνουν τους αστυνομικούς που τους εμπόδιζαν να εισέλθουν στην αίθουσα και άρχισαν να χτυπάνε δυνατά τον τοίχο και την πόρτα, η οποία από ότι φαινόταν ήταν κλειδωμένη (!).
Μάλιστα την ώρα της συνεδρίασης οταν χτυπούσανε την πόρτα οι πολίτες, ο δήμαρχος είπε στον Διοικητή της Αστυνομίας “κάνε την δουλειά σου…Κάνω μήνυση σε όλους, πάρτους μέσα. Φέρε τα ΜΑΤ και πάρτους όλους μέσα” η απάντηση που έλαβε ήταν “δεν γίνονται αυτά..πάρε τον εισαγγελέα αν θέλεις”.
Ο δημ. σύμβουλος Κ. Γαργάλας άνοιξε την πόρτα και στη συνέχεια οι πολίτες εισήλθαν με συνθήματα ενάντια στο φασισμό και απαίτησαν διάλογο με το δήμαρχο.
Ο δήμαρχος αποκάλεσε τραμπούκους τους συγκεντρωμένους πολίτες αρκετές φορές, ενώ ρωτούσε ειρωνικά για το αν είναι αγρότες, οι πολίτες που φώναζαν συνθήματα έξω από το κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.
Ο κ. Κουτσιφέλης, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, ερωτηθείς για το αν η σημερινή ανακοίνωση που εκδόθηκε με την υπογραφή του, φέρει την άποψη συλλογικά των εργαζομένων ή όχι, απάντησε πως πρόκειται για προσωπική του άποψη.
Ο δήμαρχος χαρακτηριστικά αποδοκίμασε την συγκέντρωση των πολιτών αναφέροντας “ε, ρε καλά σας έκανε ο Σκοτινιότης”
Η δημ. σύμβουλος της πλειοψηφίας κα. Καντόλα μάλιστα ισχυρίστηκε, όπως θα δείτε και στο βίντεο, πως την επόμενη φορά θα καλέσει η ίδια ΜΑΤ να την προστατέψουν από τους συγκεντρωμένους πολίτες.
Μετά από τοποθετήσεις συμβούλων των τοπικών κοινοτήτων αποφασίστηκε η συνεδρίαση να επαναληφθεί την Παρασκευή στις 12.30. Η συγκέντρωση των πολιτών έληξε με το σύνθημα “Σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία, να ποια είναι η μπεοκρατία/ του Μπέου η μαφία”
Ακολουθούν video και φωτογραφίες, καθώς επίσης και ανακοινώσεις για τη σημερινή συγκέντρωση, και οι θέσεις των Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης για το θέμα της άρδευσης.
http://www.vforvolos.gr/local-news/trampoukous-apokali-tous-polites-ke-fonazi-opke-na-ton-prostatepsoun-o-dimarchos-volou.html#.VP_hZI6LVU1 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΜΒ, ΤΡΙΤΗ 10/3, 11.30π.μ

ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ..... ΖΩΗΣ
Ο δρόμος της νομιμότητας και της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου και της πόλης κατά το δήμαρχο  Αχ.Μπέο, περνά μέσα από την ενεργοποίηση κάθε μηχανισμού καταστολής, για να φιμώσει τη φωνή και δράση των συλλογικών διαδικασιών κατοίκων χωριών και πόλης, που προασπίζονται την αυτοδιαχείριση του νερού στον τομέα της άρδευσης.
Ο δήμαρχος και οι ακόλουθοί  του, ως πιστοί υπηρέτες - επιτηρητές του κεφαλαίου στην πόλη του Bόλου, κλέβουν το νερό από τα χέρια του λαού.
Αψηφώντας τις αποφάσεις όλων των γενικών συνελεύσεων και των τοπικών συμβουλίων, που εμμένουν στη διαχείριση της άρδευσης από τις κοινότητες, περνούν πραξικοπηματικά αυτήν στα χέρια της ΔΕΥΑΜΒ.
Κίνηση που δείχνει ξεκάθαρα τον τρόπο, που ένα δημόσιο κοινωνικό αγαθό γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, για να αποφέρει μόνο κέρδη στο προσωπικό του  χρεοκοπημένου καπιταλιστικού συστήματος, αλλά και αποκλεισμό και εξόντωση σε έναν εξαθλιωμένο λαό, σε εργαζόμενους και άνεργους.
Στεκόμαστε ενάντια τους γιατί Η διαχείριση του νερού είναι δικαίωμα δικό μας.

Δεν θα πάρουνε σταγόνα, ούτε απ' το νερό, ούτε απ' τη ζωή μας.
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 10 Μαρτίου, 11.30π.μ, έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ
ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου