Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Το Ισραήλ παραδέχεται τους αεροψεκασμούς και μάλιστα για την ερημοποίηση περιοχής

Το Ισραήλ παραδέχεται τους αεροψεκασμούς και μάλιστα για την ερημοποίηση περιοχής


filesaeropsekasmoiΤο Ισραήλ παραδέχεται τους αεροψεκασμούς και μάλιστα για την ερημοποίηση περιοχής
Η Είδηση αναρτήθηκε πριν από λίγο από το ρωσικό πρακτορείο SPUTNIK και έχει ως ακολούθως:
Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιεί ειδικό πρόγραμμα αεροψεκασμών προκειμένου να εξοντώσεις χιλιάδες στρέμματα παλαιστινιακών καλλιεργειών και χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τη δημιουργία ερημοποιημένης περιοχής χωρίς βλάστηση προκειμένου να είναι «δυνατή η εφαρμογή ειδικών μέτρων ασφαλείας».
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πάνω από 420 στρέμματα γης στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας έχουν  καταστραφεί από τα δηλητήρια που  ψεκάζονται για να εξολοθρεύσουν  τη βλάστηση.
«Για χρόνια τώρα, ο Ισραηλινός Στρατός μέσω προγράμματος αεροψεκασμού θανατηφόρων αεροψεκασμών δημιουργεί ερημοποίηση στην απαγορευμένη περιοχή (σ.σ. περιοχή απαγόρευσης κυκλοφορίας)».
Ισραηλινά αεροπλάνα πραγματοποιούν καθημερινά ψεκασμό των τοξινών καταστρέφοντας το σπανάκι, το  μπιζέλι, το μαϊντανό και καλλιέργειες φασολιών.
Σύμφωνα με δήλωση του IDF  (Ισραήλ) Το πρόγραμμα αεροψεκασμών με ειδικά ζιζανιοκτόνα αναστολής της  βλάστησης, πραγματοποιήθηκε στη ζώνη απαγόρευσης κατά μήκος του φράχτη στα σύνορα όλη την προηγούμενη εβδομάδα για να καταστεί δυνατή η λειτουργία των ειδικών μέτρων ασφαλείας.
Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα το Ισραήλ επέτρεπε στην απαγορευμένη περιοχή να πραγματοποιούνται αγροτικές εργασίας – γεωργική εκμετάλλευση της γης χωρίς πρόβλημα.
Ο Shai Grunberg, εκπρόσωπος της Gisha, μιας ομάδας ισραηλινών για τα ανθρώπινα δικαιώματα που εργάζεται για να προωθήσει την ελεύθερη κυκλοφορία των Παλαιστινίων στη Γάζα, είπε ότι «Ο ψεκασμός των φυτοφαρμάκων εξόντωσης των καλλιεργειών σκοτώνει εκτός από τα φυτά και τους ανθρώπους που μένουν στην περιοχή κοντά στο φράχτη και από τις δύο μεριές αυτού και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των αμάχων, τόσο από το χημικά, όσο και από την καταστροφή των καλλιεργειών.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου