Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «Η καρδιά της Βασιλοπούλας» - Θέατρο - Βόλος

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «Η καρδιά της Βασιλοπούλας»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής της Πειραματικής Σκηνής  με το έργο «Η καρδιά της Βασιλοπούλας» της Πηνελόπης Δέλτα. Η παράσταση  βασίζεται στο ομώνυμο παιδικό διήγημα της Πηνελόπης Δέλτα που γράφτηκε το 1909 και είναι από τα πρώτα παιδικά της βιβλία.
Το έργο περιγράφει τον αγώνα της βασιλοπούλας να βρει την καρδιά της για να γνωρίσει την αληθινή ζωή, αφού έζησε τα παιδικά της χρόνια χωρίς συναισθήματα, μετά από την μοιραία ευχή της νεράιδας να ζει χωρίς καρδιά για να μη γνωρίσει τη λύπη και τον ανθρώπινο πόνο. Με τον απλό και γλυκό τρόπο του παραμυθιού το έργο δίνει τροφή για σκέψη στα παιδιά σχετικά με την αξία των συναισθημάτων.
Η Πειραματική Σκηνή πάντα πρωτοπόρα, από φέτος καθιερώνει ένα πρόσθετο φυλλάδιο «Όταν η παράσταση τελειώσει…» που δίνεται στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς όταν φέρουν τους μικρούς θεατές στην Πειραματική Σκηνή και περιέχονται πολλές αφορμές για συζήτηση, ιδέες για θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμούς με αφορμή την παράσταση.
Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Χριστίνα Δημητρίου, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, χορογραφίες Άννα Πανάγου, βοηθός σκηνοθέτη Κική Παπαζήση, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, στίχοι τραγουδιών Μαρία Κολίτσα, ειδικές σκηνικές κατασκευές Μαρία Ζαχαριά, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.
Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Στράτος Μεγκές, Σπύρος Χαλκιάς, Ανδρεάνα Ράπτη, Δημήτρης Πανταζής, Νάνσυ Λούμπαρδου.
Χορεύουν οι: Άννα Πανάγου, Χριστίνα Θώμου.
Το έργο παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.30 π. μ ως την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, με γενική είσοδο 5 €.
Παραστάσεις για τα σχολεία που θα θέλουν να παρακολουθήσουν το έργο θα δίνονται στον ίδιο χώρο, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση με την Πειραματική Σκηνή στα τηλέφωνα 6978035391 και 6983309354.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου