Ένας ακόμη φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, τολμά και αποκαλύπτει στην Αγγελική Νικολούλη ένα ακραίο περιστατικό βίας που συνέβη πριν από περίπου ένα μήνα σε βάρος του άτυχου φοιτητή. Η μαρτυρία του παγώνει κυριολεκτικά το αίμα…
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη συνεχίζονται οργανωμένα, αλλά συμπληρώνεται μήνας χωρίς να φανεί ένα σημάδι ζωής του.
Μετά από δέκα εννέα μέρες ερευνών στη Γαλακτοκομική Σχολή, η Ε.Δ.Ε. που έγινε φέρνει στο φως τη συστηματική βία που είχε υποστεί. Οι λεπτομέρειες από τις καταγγελίες συμφοιτητών του, είναι ανατριχιαστικές.



Τα κοινά στοιχεία αυτού του θρίλερ με την υπόθεση Άλεξ που πριν από εννέα χρόνια έφερε στο φως το «Τούνελ», έχουν αναστατώσει την κοινή γνώμη. Η Αγγελική Νικολούλη ζωντανεύει απόψε καρέ- καρέ τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα υπόθεση bullying σε δημοτικό σχολείο που πάγωσε το Πανελλήνιο.

Η μητέρα του άτυχου μαθητή Νατέλα, παραμερίζει το δικό της πόνο και μιλάει για τη σημασία αυτής της μέρας. Επηρεασμένη από το νέο θρίλερ του Βαγγέλη Γιακουμάκη, απευθύνει έκκληση σε όσους ξέρουν, να μιλήσουν. Σα μάνα που βίωσε αντίστοιχη τραγωδία, στέλνει το δικό της ξεχωριστό μήνυμα στη μητέρα του 20χρονου Κρητικού φοιτητή.
Σοκ
Δύο πρώην μέλη της τότε «σκληρής» ομάδας της Βέροιας, μιλάνε στο «Τούνελ». Ο ένας εμφανίζεται μετανιωμένος, ζητάει συγγνώμη για την ιστορία του Άλεξ και απευθυνόμενος στους μαθητές που έχουν υποστεί bullying, δίνει το δικό του μήνυμα. Σοκ προκαλεί η προκλητική στάση και ο ακραίος λόγος του δεύτερου. Μίλησε στη δημοσιογράφο με σκληρό ύφος. Δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας, δήλωσε πως βρίσκεται στη χώρα μας παράνομα και προκαλεί τους «μπάτσους» να τον βρουν. Τα λόγια του φέρνουν ανατριχίλα: «Αν τον σκοτώναμε εμείς δεν θα τον πετάγαμε αλλού, αλλά νεκρό στην αγκαλιά της μάνας του…». Σε άλλο σημείο είπε στη δημοσιογράφο: «Αν ήξερα που είναι τα κόκκαλα του, θα τα ‘φερνα σπασμένα μπροστά σου…».
Πολύ πριν καθιερωθεί ευρέως ο όρος bullying, το «Τούνελ» μέσα από βαθιά και μεθοδική έρευνα έφερε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα την ενδοσχολική βία στη Βέροια που σχεδόν κανείς τότε, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι συνέβαινε. Ούτε και οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Θύμα της ο 11χρονος μαθητής Άλεξ Μεσχισβίλι.


Στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη πάλι η έρευνα του «Τούνελ» αποκάλυψε από την αρχή πως μία ομάδα «σκληρών» συμπατριωτών και συμφοιτητών του, φέρονταν απέναντι του βίαια και ακραία.
Τι στοιχεία έχουμε σήμερα για το bullying στην Ελλάδα; Πως μπορεί να προλάβει κανείς τέτοια ακραία φαινόμενα και πώς να τα αντιμετωπίσει; Σ’ αυτά τα καίρια ερωτήματα δίνουν απαντήσεις υπεύθυνοι παράγοντες.
πηγή