Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Αφιέρωμα στην ποίηση

Αφιέρωμα στην ποίηση

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα ποίησης και την εαρινή ισημερία και προσκαλεί το κοινό στο λογοτεχνικό απόγευμα - αφιερωμένο στην ποίηση της Χαρούλας Ηλία - Φράγκου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου στις 7 το απόγευμα.
Η εκδήλωση, η οποία οργανώνεται με την υποστήριξη του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕΒΙΜΑΣΥ) περιλαμβάνει λόγο, απαγγελίες ποιημάτων και μουσική.
Πιο συγκεκριμένα για το έργο της Χ. Φράγκου θα μιλήσουν οι: Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Αντώνης Αντωνίου, υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων ΠΕ Μαγνησίας. Ενδιάμεσα η εκδήλωση διανθίζεται από πολύ ποίηση και ζωντανή μουσική. Στο πρώτο μέρος την απαγγελία των ποιημάτων της τιμώμενης θα κάνει η ηθοποιός Mάρθα Παπαθανασίου.
Τη μουσική επένδυση έχουν αναλάβει ο Πάνος Γαλανόπουλος στο πιάνο και στο τραγούδι η γνωστή Βολιώτισσα σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου. Στο δεύτερο μέρος η εκδήλωση περιλαμβάνει ένα μουσικό πρόγραμμα με μελοποιημένα ποιήματα της τιμώμενης και άλλα κομμάτια μεγάλων συνθετών από την Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου, σε μουσική Αλέξανδρου Καρκάλα.
Στο πιάνο η Kερασία Σιάρα. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιάννης Καρκάλας. Την εκδήλωση συντονίζει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Δακτυλάς.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου