Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

"ΝΕΡΑΪΔΕΣ-ΔΟΞΑΡΙΕΣ" - ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΤΣΟΒΑΓΓΕΛΗΣ - (βιβλίο - μουσική)

 "ΝΕΡΑΪΔΕΣ-ΔΟΞΑΡΙΕΣ" - ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΤΣΟΒΑΓΓΕΛΗΣ - (βιβλίο - μουσική) Την Τετάρτη 18 Μαρτίου, και ώρα 7.30 μμ, στο κινηματοθέατρο «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ» (Παραλία Βόλου), έγινε η δημόσια παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θεόδωρου Κουτσοβαγγέλη», Νεράϊδες-Δοξαριές».
Συνδιοργανωτής ήταν ο Δήμος Βόλου -Αντιδημαρχία Παιδείας και πολιτισμού.
Μετείχαν το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων και το Κέντρο Θεσσαλικών Ερευνών.
Tο βιβλίο παρουσίασαν ο σύμβουλος φιλολόγων Γιώργος Κοντομήτρος και η φιλόλογος Βίκυ Ματζώρου.
Κείμενα από το βιβλίο δάβασε ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Σταμάτης Παγασαίος.
Ως μουσική επένδυση της εκδήλωσης ακούστηκαν μέρη από τις «Διός Μεταμορφώσεις» του Θόδωρα.
 Έπαιξε επίσης 12 τραγούδια από την προαναφερόμενη δισκογραφία το εξαμελές μουσικό σύνολο «ΑΡΓΩ», που το αποτελούν οι παρακάτω μουσικοί :
Τραγούδι, Ιόλη Σκούρτη.
Κιθάρα-φυσαρμόνικα-τραγούδι,
Θεόδωρος Δ. Κουτσοβαγγέλης.
Πιάνο-πλήκτρα, Κώστας Ζάρπας.
Τρομπέτα, Φώτης Αζίζης.
Κρουστά, Θάνος Κυρίδης.
Κοντραμπάσσο, Νάνση Χατζή.

Όπως αυτοσυστήνεται, «ο πολυπράγμων (φιλόλογος, ποιητής, μουσικοσυνθέτης, ανιματέρ, εκπαιδευτικός, αγρότης και κάτι ψιλο-πολιτιστικο-πολιτικά) Θεόδωρος Δ. Κουτσοβαγγέλης «χτυπά» και πάλι, με μια καινούρια –πολύ ανεξάρτητη-συγγραφική παραγωγή : το νέο, εκτός εμπορίου βιβλίο του με τον αλληγορικό τίτλο «ΝΕΡΑΪΔΕΣ-ΔΟΞΑΡΙΕΣ» και υπότιτλο «1972-2012 : 40 χρόνια πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας»

Ο Θόδωρας μέχρι σήμερα έχει γράψει και εκδόσει 6 ποιητικές συλλογές, μια ιστορική-κοινωνιολογική μελέτη για την Ελληνική μουσική και δύο μουσικολογικές και λαογραφικές έρευνες, έχει δημοσιεύσει άρθρα, ποιήματα, πεζά και κριτικά δοκίμια σε εφημερίδες και περιοδικά, στα προαναφερόμενα μέρη της Ελλάδας όπου κατά καιρούς έζησε. Έχει συνθέσει μουσική για τα θεατρικά έργα: «Το όνειρο του σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά (Βόλος 1985), «Οι φασουλήδες του Κατσιπόρα» του Φ.Γ. Λόρκα (Κάλυμνος 2000). Μέρος του μουσικού του έργου-μουσική, στίχοι και ενορχήστρωση-έχει εκδοθεί στις παρακάτω ανεξάρτητες παραγωγές :
«Μη χάνεις το ρυθμό σου», LP με 12 τραγούδια, Αθήνα 1989, «Στο δρόμο για την Αμοργό», cd με 12 τραγούδια, Θεσσαλονίκη 1998, «Νυχτολούλουδο», cd με μουσική για τους «Φασουλήδες του Κατσιπόρα» του Φ. Γ. Λόρκα. Χορηγός Δήμος Καλυμνίων Βόλος 2000, «Αργώ», cd με 12 τραγούδια, Βόλος 2006, «Αργούς Πλόος», συμφωνική σουίτα, έργο 1 σε Ρε ελάσσονα για ορχήστρα, 2cd Βόλος 2007, «Διός Μεταμορφώσεις» Τρία συμφωνικά σχέδια, έργο 2 σε φα δίεση ελάσσονα για άρπα και ορχήστρα, cd Βόλος 2007 «Τριανταφυλλιά ανεμόσκαλα στ’ αστέρια», cd με 12 τραγούδια, Βόλος 2008, «Δελφοί», συμφωνία αρ. 1, έργο 4 σε Μι ελάσσονα για άρπα και ορχήστρα, cd Βόλος 2009, «Σαν το ψάρι στη στεριά» cd με 12 τραγούδια, Βόλος 2011».

Φωτογραφίες

VIDEO

1
2


3 (1)

3 (2)

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

1 σχόλιο:

 1. Είναι από κείνες τις εκδηλώσεις, που ένιωσα πολλά:
  Υπερήφανη που Αυτός ο Καλλιτέχνης, είναι απ' τα μέρη μας!
  Ντροπή που δεν τον ήξερα...
  Χαρά που τον έμαθα.
  Τυχερή που με κάλεσαν και βρέθηκα εκεί!
  Συγκίνηση και θαυμασμό για όσα άκουσα.
  Χάιδεμα αυτιών και ψυχής, γενικώς, από ήχους, λέξεις, ανθρώπους και στιγμές.

  "Θερμά Συγχαρητήρια" σε ΟΛΟΥΣ, με ξεχωριστά στον κύριο Θεόδωρα, για τα "μεράκια" του και την επιμονή του σ' αυτά, που παλεύει όσο μπορεί και όσο τον αφήνουν- να βγάλει από την κοπριά λουλούδια κι από το σκοτάδι φώς!
  Έλαμψε το Αχίλλειον, έτσι κι αλλιώς!

  ΑΞΙΟΣ!
  ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, να έχει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή