Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

Όταν υποκρίνεται η ελληνική κοινωνίαΜε κομμένη την ανάσα το πανελλήνιο παρακολουθεί…
Σοκ στην ελληνική κοινωνία με τις τελευταίες εξελίξεις…
Απίστευτο! Η ελληνική κοινωνία δεν πιστεύει στα αυτιά της…
Μερικοί από τους εκατοντάδες τίτλους άρθρων και ρεπορτάζ σε περιοδικά και εφημερίδες, που συνόδευαν την υπόθεση του χαμένου φοιτητή, αλλά και της σύλληψης παιδόφιλου.
Η υποκρισία της ελληνικής κοινωνίας «ξυπνά» και «κινητοποιείται» μόνο όταν συμβαίνει το «κακό». Κινητοποιεί τα αργά αντανακλαστικά της για να σοκαριστεί, να αηδιάσει και να θυμώσει όταν συμβαίνει μία αποτρόπαιη πράξη. Τα τελευταία συμβάντα «κινητοποίησαν» αυτά τα αργά αντανακλαστικά της κοινωνίας μας ώστε να δηλώσει δήθεν «αγανακτισμένη» αλλά και έκπληκτη. Το περιστατικό με την εξαφάνιση του φοιτητή από την Κρήτη που σπούδαζε στα Γιάννενα. Όλοι έσπευσαν να γράψουν άρθρα, να κοινοποιήσουν την φωτογραφία του και να ανατρέξουν σε σελίδες του διαδικτύου ώστε να βρουν συγκινητικά βίντεο κατά του bullying. Αλήθεια υπάρχει εκφοβισμός; αναρωτιούνται. Πώς είναι δυνατόν να γινόταν κάτι τέτοιο και κανείς να μην έκανε τίποτα; Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο, όλοι θα θυμόμαστε περιστατικά bullying από το σχολείο μας, από το Πανεπιστήμιο αλλά και σε άλλες στιγμές. Όλοι είδαμε πιο «αδύναμους» να βρίσκονται στο επίκεντρο χλευασμών και δήθεν πλάκας επειδή δεν αντιδρούσαν. Τί έχουμε κάνει όλοι εμείς; Προστατέψαμε ποτέ αυτούς που έδειχναν να καταπίνουν την υποτιθέμενη «πλάκα» γιατί δεν μπορούσαν να την αντιμετωπίσουν; Ή θεωρούσαμε ότι δεν είναι στο χέρι μας;
Το δεύτερο περιστατικό αφορά τον παιδόφιλο που «πιάστηκε» επ΄ αυτοφόρω την ώρα που επιβίβασε στο αυτοκίνητό του ένα 12χρονο αγόρι. Κανείς δεν πιστεύει στα μάτια και τ” αυτιά του πως ένας φιλήσυχος επιχειρηματίας κάνει κάτι τέτοιο. Στο ίδιο πλαίσιο τα σχόλια κάτω από άρθρα στο διαδίκτυο δίνουν και παίρνουν. Αρκετά σχόλια, θέλω να πιστεύω ότι μοιάζουν με τρολλ, αν και δεν χωράει σε αυτά τα θέματα τρολλιά. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ευθύνεται η οικογένεια που μεγαλώνει λάθος τα παιδιά, άλλοι υποστηρίζουν πως γίνεται ένα δωδεκάχρονο να την «πατάει». Με λίγα λόγια, με λύπη διαπιστώνω ότι για άλλη μία φορά αντικείμενο σχολιασμού και έντονης κριτικής γίνεται το «Θύμα» και όχι -ή έστω λιγότερο- ο «Θύτης».
Δεν υπάρχει λόγος να παραθέσω επιστημονικές αναλύσεις και προσεγγίσεις σχετικά με την δράση του παιδόφιλου αλλά και του θύματος που προφανώς λόγω της ηλικίας του παραλύει μπροστά στην κακοποιητική πράξη. Υπάρχει λόγος όμως να επισημάνω ότι η ελληνική κοινωνία οφείλει να δρα, να ενημερώνει και να κινητοποιείται καθημερινά. Διαφορετικά είναι προσβλητικό να δηλώνει έκπληκτη όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το σχολείο, η οικογένεια και τα ΜΜΕ πρέπει να δράσουν, να ενημερώνουν, να προλαμβάνουν τέτοιου είδους περιστατικά. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία είναι φλέγον ζήτημα ακόμη, μιας και υπάρχουν αντιδράσεις από την εκκλησία και ορισμένους γονείς που δεν θέλουν τα παιδιά να «μάθουν αυτά τα κακά πράγματα». Τα παιδιά έχουν μία γενική γνώση, ακόμα και να μην τους μιλήσει κάποιος για το σεξ. Είναι υποκρισία ξανά λοιπόν, να σοκάρεσαι όταν από την άλλη αρνείσαι το παιδί να μάθει για το σεξ, για το σώμα του και για την κακοποίηση.
Πριν συμβεί κάτι κακό ξανά και σοκαριστείς ελληνική κοινωνία, σκέψου λίγο τις φορές που ήξερες για κάτι που γινόταν και σκέφτηκες: «που να μπλέκω τώρα». Από τις φωνές της γειτόνισσας που την δέρνει ο άντρας της, μέχρι το ξύλο που έφαγε ένας μικρός στο διάλειμμα του σχολείου γιατί έχει ψιλή φωνή άρα είναι γκέι σύμφωνα με τους συμμαθητές του.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου