Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ!!!ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ!!!!
Όλα μπορούν να συμβούν αρκεί οι άρχοντες ενός τόπου να είναι ανοιχτόμυαλοι και να έχουν στόχους!
......................................................................................................
Ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας, διοργανώνει το 1ο «Sleepover- διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες» το Σάββατο 23 Μαΐου στην Πινακοθήκη, το Σάββατο 30 Μαΐου στη Βιβλιοθήκη και το Σάββατο 6 Ιουνίου στο Λαογραφικό.

Το «Sleepover – διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες», είναι μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές. Καθιερώθηκε από τις αρχές του 2000 αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη μουσειακή εμπειρία, από οπτικοκεντρικό και παθητικά προσληπτικό σε βιωματικό και ενεργητικό.

Εκατοντάδες μουσεία διαφορετικών προσανατολισμών σε όλον τον κόσμο άρχισαν να ανοίγουν τις πόρτες τους και να φιλοξενούν σε υπνόσακους στο πάτωμα παιδιά, με ή χωρίς τους γονείς τους, και πρόσφατα και ενήλικες, που σπεύδουν να πληρώσουν τα πολύ συχνά τσουχτερά εισιτήρια για να διανυκτερεύσουν σε χώρους που κάποτε προσπερνούσαν αδιάφοροι.

Με το sleepover δίνεται λοιπόν η δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά τα μουσεία της πόλης, να πάρουν μέρος σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες, βιώνοντας ταυτόχρονα μία σπάνια εμπειρία με στόχο τη βιωματική καλλιέργεια της παιδείας και του πολιτισμού από τις μικρές ηλικίες.

RedcoatsSleepoverweb.juniorsclub

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 10 ετών και υλοποιείται από το εξειδικευμένο προσωπικό των μουσείων με την υποστήριξη νηπιαγωγών του Δήμου ενώ για την ασφάλειά τους παρευρίσκονται Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δωρεάν, ενώ θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Η διανυκτέρευση θα ξεκινάει στις 19:00 και θα ολοκληρώνεται το πρωί της επόμενης ημέρας.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες τόσο για τη διαδικασία συμμετοχής όσο και για τη διανυκτέρευση στο μουσείο.
ΠΗΓΗ: juniorsclub.gr
Αντίστοιχη οργάνωση-εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί την προυγούμενη χρονιά από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Από τέτοιες πρωτοβουλίες καλό είναι να παραδειγματίζονται και άλλοι στην υπόλοιπη Ελλάδα .......
ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ !
Μου αρέσει! · Σχολιάστε · Κοινοποιήστε · 17 Απριλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου